ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Ιστορικές φωτογραφίες Κουπακιωτών

 

Οκτώβριος 1965. Μια γυναικεία παρέα χαίρεται την λιακάδα. Όρθια η Κωστάντω Κουφασίμη και από κάτω προς τα πάνω στη σκάλα η Γιαννούλα Τσιατούχα, η Αθανασία Σαΐτη γνέθει με τη ρόκα, η Όλγα Γιαννομήτρου και η Ευθυμία Κουφασίμη.

 

Από εθνική γιορτή στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έξω από το δημοτικό σχολείο στο Ζοριάνο. Παιδιά του Κουπακίου, του Αλποχωρίου και του Ζοριάνου. Ο δάσκαλος είναι ο Βασίλης Κρίτσας από το Κροκύλειο.

 

Από το πανηγύρι του χωριού μας, διακρίνονται από αριστερά ο Θεόδωρος Σαΐτης με τα τρία του παιδιά Ζωή, Λεωνίδα και Κώστα, ο Κώστας  Κουφασίμης , η Δήμητρα Ζούπα και ο Ι. Κουφασίμης.

 

Πάνω από την πλατεία του χωριού μας συγκεντρωμένοι Κουπακιώτες.

 

Μια Κουπακιώτικη οικογένεια.

 

Μια πολύ παλαιά φωτογραφία. Ο δωρητής του κτιρίου του ξενώνα μας Αθανάσιος (Τάμης) Γιαννομήτρος του Γεωργίου το έτος 1917.

 

Από το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο μαγαζί. Από αριστερά: η Βαγγελιό Κοϊνη, η Λούλα Κολυμπάρη (Κουλούρη), η Ξένη Κολυμπάρη, η Πολυξένη Σαΐτη(το γένος Κολυμπάρη), η αείμνηστη Κοϊνογιώργαινα, η Ξένη Κονανδρέα, ο Αλέξ. Κοΐνης και σε πρώτο πλάνο ο Αντώνης Γκούμας.

 

27 Ιουλίου 1960

Ημέρα εγκαινίων του Ηρώου του χωριού μας. Διακρίνονται, Η Σοφία Κοΐνη, ο Αλέξ. Κοΐνης, ο Βασίλης Κοΐνης (γιατρός), ο Νικ. Ζάκκας, ο Γεώργιος Βασ. Τσατούχας (αρχηγός της αστυνομίας), ο Δημ. Ηρ. Τσίπρας (Δάσκαλος), ο Δημ. Β. Μητσάκης, (αστυνομικός δ/ντής), ο Σταύρος Κουτσούκος (Πρ. Κροκυλείου), ο Γεώργιος Μ. Κοΐνης (Βουλευτής & Δικηγόρος), η Κολυμπάρη Μάνθα, η Ευθυμία Τσίπρα & ο Διοικητής της Άμφισσας.

 

27 Ιουλ. 1958

Περιφορά της εικόνας του Αγ. Γεωργίου στους δρόμους του χωριού μας κατά την γιορτή εορτασμού της εκατονταετηρίδας από την ανέγερση του ιερού Ναού μας ‘’ Άγιος Γεώργιος ‘’. Διακρίνονται οι εφημέριοι, Κουπακίου Ζώης Παπακωνσταντίνου, Κροκυλείου – Γρηγόριος Κρίτσας, Ζωριάνου – Κων/νος Τσότζολος , Αλποχωρίου – Χαράλαμπος Ξανάλατος, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης της ιεράς Μητροπόλεως Αμφίσσης Νικόλαος Δεδούσης.

 

27 Ιουλ. 1958

Από την γιορτή εορτασμού της εκατονταετηρίδας από την ανέγερση του ιερού Ναού του Χωριού μας ‘’ Άγιος Γεώργιος ‘’.

 

Συγκεντρωμένοι Κουπακιώτες. Όρθιος πάνω αριστερά είναι ο Ευεργέτης του χωριού μας Αθ. Γιαννομήτρος και δεξιά του η σύζυγός του Ασημίνα.

 

Από αριστερά η Βασιλική Κατσιγιάννη, η Κωνσταντίνα Ι. Τσατούχα, η Αγγελική Κ. Κουφασίμη και η Ζωή Γκούμα – Μοσχονά.

 

Το Ζεύγος Ιωάννου και Ευδοκίας Γιαννακοπούλου.

 

Θέση Μαγγάνη. Σε προσωπική εργασία όλοι οι Κουπακιώτες για την διάνοιξη σούδας περιμετρικά της δεξαμενής για την περισυλλογή των υδάτων και την συγκέντρωσή τους για την υδροδότηση του χωριού.